Зарявайки се вчера из старите ми тефтери, попаднах на такива бисери, че ако ги осребря, има шанс да се сдобия със скромно, но приятно наследство от мен самата!

Припомних си как силно и стилно приключенствах в кухнята. Да вметна, че преди години готвенето хич не беше сред любимите ми дейности за оползотворяване на времето, но все пак се налагаше да го извършвам. Често, това не чак пък толкоз сложно занимание, преливаше през тенджерата.

Така на пример на финала на 2012-та определено съм изпитвала известни затруднения от кулинарен характер.
Ето какви съм ги вършила в последните часове на годината, в която Светът взе, че не свърши:

имам някакъв много сериозен проблем с чупенето на яЙца:
или ги размазвам все едно са ми смъртен враг и ги събирам 4 дни от стените, където са се вкопали, или толкова нежно подхождам към тях, че след това се налага да ги израждам с цезарово сечение…
не може ли просто да ги направят с цип и да се приключи с драмата?“

… около час по-късно положението е претърпяло развитие и напредък…

Как се прави баница с късмети:
1. взимаш 4 яйца. пробваш да ги счупиш. Първото си е стиснало девствената ципа и пее „Like a virgin“, докато се опитваш да го обезчестиш. Второто, за да отмъсти за първото, се пръсва като снаряд и 4 часа вадиш отломки от него от купата. Третото те омазва до уши и плъзва навсякъде по плота. На четвъртото се разкрещяваш като луд и убийството му минава гладко.
2. Взимаш бутилка газирана вода. тя изглежда кротка, миролюбива и преизпълнена с добри чувства. Отваряш я и тя се изпразва в лицето ти и из цялата стая като превъзбуден тийнейджър открил чудото на ерекцията.
3. Лъжицата се удавя 3 пъти в купата с плънката. Накрая ти идва да плеснеш корите на пода, да люснеш сместа върху тях и да запалиш къщата, за да се опекат!
Бонус трак: забравяш да сложиш късметите!
ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВА ГОДИНА! Смятам да се напия като КАЗАК-емигрант! Чиърз!

… с тези ми премеждия поставям началото на „Ерес в кухнята“, което ще бъде заглавието на първата ми книга! защото не може да съм от малцината неиздали още книга! несериозно поведение е това! и фактът, че нямам какво да кажа, не бива повече да ме спира!
затова…

Stay Tuned!
и вардете млякото да не изкипи!