А първи юни е денят на детето.
Мхм…

Ето какво ще бих казала на всички деца отвъд екрана – скрити и явни:

Мили Деца,
никога никога никога не се доверявайте на „порасналите и зрели“ хора! Не ги слушайте какво се опитват да ви убедят и вменят, че е правилно или не. Защото същества, които са в пълна безпътица със собствените си животи, нямат никакво морално и етично право, да се разпореждат и дирижират с този на останалите.

Защото „порасналите, зрели хора“ владеят до съвършенство само три неща:
1. Да лъжат себе си и другите!
2. Да заблуждават себе си и другите!
3. Да се страхуват от себе си и другите!

„Порасналите, зрели“ хора ще се опитат да ви изпият кръвта. Като вампири. А знаете какво става, когато някой бъде ухапан от вампир, нали? Ако не умре, на свой ред също се превръща в такъв. Те не ви мислят доброто, независимо какво твърдят и разиграват пред вас. Те искат кръвта ви. Те искат свежеста ви. Те искат да пресушат извора на младостта до дъно, да го изсмучат, да се напълнят с него, да се оригнат и да ви направят едни от тях. За да станат повече и да си затвърдят убеждението, че щом са повече, са по-силни и правото е на тяхна страна.
Това не е вярно!

Не уважавайти никой, който не проявява уважение към вас. Не отделяйте от времето си за никой, който се опитва да ви променя и твърди, че не сте достатъчно добри!
Вие сте СЪВЪРШЕНИ! Вие притежавате, знаете и умеете всичко ценно на света! Вие сте Богове!

Бъдете готови да получавате шамари от тях: истински и преносни! Но знайте – те не са страшни. Страшно е да предадете себе си, за да угодите на мъртвите им души. Страшно е да захвърлите живота си доброволно в името на чуждото мнение. Страшно е да останете кухи отвътре…

Помнете и още нещо: всеки, който вдига ръка и глас насреща ви, е по-слаб от вас. Той е отчаян и забравен от детето си човек… Той е безплътна сянка… Не е ваша работа да го изпълните с живот и смисъл. Това е негова отговорност. Не поемайте товар, който не е ваш.
И никога не се страхувайте! Не се крийте в ъгъла. Не се опитвайте да станете невидими. Не се старайте да угодите на капризите на другите, когато всичко вътре във вас крещи!

Бунтувайте се!
Бъдете неудобни!
Бъдете трудни!
Бъдете различни!
Бъдете трън в изтръпналите пети и сърца на „порасналите, зрели“ хора!

Обърнете света наобратно!

Защото „порасналите, зрели“ хора са като портокали, внесени от Перу – те никога не са видели слънце, за да узреят истински и да се напълнят със сладост и съдържание. Те са безвкусни, лишени от ценни съставки и не могат да ви предложат нищо, което вече не притежавате. Те са като сандвич от макдоналдс – наглед атрактивни и апетитни, но всъщност истинска отрова.

Опознавайте и вярвайте непоколебимо в себе си!
Обичайте се!
Забавлявайте се!